Melilax Aboca

Încercând să simplificăm abordarea unui subiect atât de complex, distingem două tipuri de probleme legate de tranzitul intestinal: constipația de evacuare, care este cauzată în principal de eliminarea dificilă a materiilor fecale acumulate în rect și tranzitul lent, cauzat de o motilitate intestinală redusă.

Distincția între cele două tipuri de tulburare este foarte importantă deoarece cele două afecțiuni afectează porțiuni și funcții diferite ale intestinului și, prin urmare, necesită soluții diferite.

Este necesară încadrarea corectă a situației și intervenirea în mod specific, deoarece echilibrul intestinului este fundamental pentru sănătatea întregului organism.

  • Constipația de evacuare poate fi recunoscută prin simptome cum ar fi, senzația de evacuare intestinală incompletă, senzația de „blocare” anală, necesitatea de a face mai multe tentative de evacuare în timpul zilei sau de evacuare repetată a unei cantități mici de materii fecale. În acest caz, obiectivul este încercarea favorizării evacuării și remediul poate fi utilizarea de produse care acționează prin stimularea-lubrifierea la nivel local
  • Tranzitul încetinit se recunoaște atunci când: frecvența de evacuare este redusă. Nu se simte nevoia de defecație și fecalele sunt mici și dure. În aceste cazuri este corectă recomandarea, în afară de respectarea regulilor obișnuite bazate pe un stil de viață sănătos și o alimentație corectă, unui produs care să aibă capacități de stimulare a motilității intestinale.