Grintuss

Situațiile care facilitează apariția constipației, chiar și tranzitorii, pot apărea încă din primele luni de viață și pe durata întregii copilării. Problema se rezolvă în general în mod spontan în câteva luni, însă produce îngrijorare continuă pentru părinți, deoarece copilul reacționează prin crize de plâns isteric.

Cauzele care duc la constipație pot fi diverse: incapacitatea de a relaxa sfincterul anusului, tipul de alimentație (spre exemplu trecerea de la laptele matern la laptele praf), introducerea primelor mese solide, un aport scăzut de fibre (puține fructe și legume) sau de apă. Alte momente critice pot fi călătoriile și bolile, precum ar fi febra, care dezhidratează copilul.

De multe ori, între vârsta de 2 și 4 ani, copilul însuşi este cel care se opune nevoii de defecație și reține materiile fecale în mod voluntar, chiar și timp de câteva zile. Acest lucru cauzează o uscare mai mare a scaunelor, care fiind mai dure sunt și mai greu de expulzat, cu dureri în momentul trecerii prin anus. Se creează, prin urmare, un cerc vicios, deoarece copilul memorează durerea pe care a simțit-o în timpul defecației și se reține și mai mult încercând să o evite.

Când este necesară ajutarea nou-născuților și copiilor cu un stimul care să facă eliberarea mai ușoară, este utilă dispunerea de un produs care să aplice o acțiune de evacuare și care să fie capabil să protejeze și în consecință să calmeze mucoasa rectală.

Acțiunea locală a produsului MeliLax Pediatric permite tratarea constipației la această grupă de vârstă delicată. 

CÂND SE POATE CONSIDERA CĂ UN COPIL ESTE CONSTIPAT?

Când materiile fecale sunt dure și sunt eliminate rar (sub 3 ori pe săptămână) sau cu dificultate și durere.

AbocaCitiți cu atenție avertizările și instrucțiunile de folosire.

Aboca Grintuss